Főoldal | Nyitó oldal | Legújabb termékek | Akciós termékek | Üzleteink | Adatvédelem | Áruház kezelése | Szállítási feltételek | Elérhetőségek | Kosár


Manzate 75DF 250g

Kategória:
Leírás:
A Manzate 75 DF minden tekintetben azonos a Vondozeb DG gombaölő permetezőszer 04.2/2813 1/2012. NÉBIH számon engedélyezett készítménnyel.


Hatóanyag: 750 g/kg mankoceb
Formuláció: DF (diszpergálható granulátum)

Forgalmazási kategória: II.
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.
Méhekre való veszélyesség: nem jelölésköteles.
Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes. Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

Dózisa: 2,1kg/ha(400-1200 liter víz)
Almatermésűekben a kezeléseket az aszkospóra-szóródás időszakában, preventív módon célszerű elkezdeni, és a fertőzés erőssége alapján 10–14 naponkénti gyakorisággal szükséges folytatni.

Őszibarackban, nektarinban, kajsziban, szilvában, cseresznyében és meggyben tafrinás levélfodrosodás ellen a védekezéseket rügyfakadáskor kell kezdeni, ezt követően 14 naponta ismételni.

Moníliás virág- és hajtásfertőzés ellen a virágzás kezdetén, fővirágzásban és virágzás végén célszerű permetezni. A készítmény tavasszal, hűvös időjárás esetén levéllyukacsosodás és rozsdabetegségek ellen is megfelelő védelmet nyújt.

Moníliás gyümölcsrothadás ellen gyümölcsnövekedés alatt áztatás szerű védekezéssel, 14 naponkénti ismétléssel, valamint jégverést és vihart követően 12 órán belüli permetezéssel használható, a várakozási idő szigorú betartásával. A további szükséges kezelésekre más hatóanyagcsoportba tartozó készítményeket kell használni.

Szőlőben (bor-, csemege-) a készítményt a fertőzésveszélyes időszakban preventív jelleggel, legkésőbb az első tünetek megjelenésekor célszerű kijuttatni, és a fertőzési nyomástól függően célszerű megismételni. Járványveszélyes időszakban 7, közepes fertőzési helyzet mellett 10, gyenge fertőzésnél 14 napos permetezési forduló javasolt.

Vörös-, fok- és mogyoróhagymában a védekezést előrejelzés alapján, preventíven kell elkezdeni, és a kezelést a fertőzési viszonyoktól függően célszerű folytatni. A kijuttatás során a kultúrában nedvesítőszer használata javasolt.

Burgonyában az első kezelést előrejelzés ismeretében a sorzáródáskor kell elkezdeni és a fertőzési nyomás ismertében kell megismételni.

Járványveszélyes időszakban 7, közepes fertőzési helyzet mellett 10, gyenge fertőzésnél 14 napos permetezési forduló javasolt.

Alternáriás betegség ellen az első védekezések a virágzást követően az első kezdeti tünetek megjelenésekor javasolhatók.

Paradicsomban, padlizsánban, paprikában előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel vagy legkésőbb a kezdeti fertőzési tünetek megjelenésekor szükséges védekezni.

Járványveszélyes és öntözött körülmények mellett 7, közepes fertőzésnél 10, gyenge fertőzésnél 14 napos permetezési forduló ajánlott.

Majorannában, tárkonyban és dohányban az első tünetek megjelenésekor, illetve az időjárás alakulásától függően kell kijuttatni.

Szükség esetén a kezelést 7-10 nap múlva meg lehet ismételni.

Csapadékos időben és öntözéses termesztésben az egymást követő kezeléseket rövidebb permetezési fordulóval célszerű végezni. A permetlé mennyiségét a megadott értékhatárok között a növény lombozatának fejlettségétől függően kell meghatározni. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.

A készítmény nem keverhető olajos és lúgos kémhatású szerekkel!

Önmagában történő felhasználás esetén nedvesítőszer alkalmazása javasolt.
Bruttó Ár:
1.500Ft

kosar1620

t1620-1

Bejelentkezés

A kosár üres!

Agrárius Kft.

Mezőgazdasági bolt Debrecen

4030 Debrecen, Diószegi út 36.
+36-52/437-353

Józsapark Bevásárlóközpont
+36-52/386-266